De omgeving

Attracties


Bükkszéki Gyógyfürdo

(Open-air beach)

Bükkszek is een bekende en populaire geneeskrachtige spa,met zijn spa, openlucht zwembad en avontuurlijke baden dat zeker een bezoek waard is.

Openingstijden
1 mei t/m 2 september
Maandag: 10.00-19:00
Andere dagen: 09:00-19:00

Adres: Fürdo út 10
3335 Bükkszék
www.bukkszekfurdo.hu/

Afstand: 15.2 kmFényes Puszta Lovarda

Paardrijden

Adres:
Rákóczi Ferenc út 19
3245 Recsk

Afstand: 9.7 km


Westernhorse Stable

Hier is het mogelijk om te rijden in de natuur voor bijvoorbeeld 2 uur of langer.
Een dagtocht is mogelijk bij minimaal 4 deelnemers.
Het is mogelijk om les te nemen, op uw eigen paard of op een daar aanwezig paard.

Adres:
Beke Ut 252
3343 Bekölce
www.westernhorsestable.nl/ 

Afstand: 10.6 km


X-trém bob

Dit is een uniek bobbaan. De baan is gebouwd op een lange ronde buis,
dit is de enige in dit soort in Hongarije.
De baan is 620 meter lang, het hoogteverschil is 52 meter. De bob is geschikt om alleen mee te gaan, kinderen onder de 7 jaar kunnen met een volwassene mee. Voor de veiligheid zijn er gordels.

De maximum snelheid is 40-45 km/h.

Openingstijden
1 April t/m 31 oktober: doordeweeks: 11:00-18:00
1 April t/m 31 oktober: zaterdag en zondag: 10:00-19:00 of donker
1 November t/m 31 maart: zaterdag en zondag: 10:00-16:00

Adres:
Szalajka út 2
3348 Szilvásvárad
www.szilvasvaradbob.hu/en/ 

Afstand: 21.3 km


Bosbouwmuseum

(Szabadtéri Erdei Múzeum)

Het museum gaat over de geschiedenis van de mens en het bos. Het museum geeft een overzicht van de gereedschappen, de kunsten en de manier van leven van de mensen die een deel van het bestaan in de bossen vonden. Er is een overzicht van de beroepen van de mensen, de huizen zoals ze waren in de 18e eeuw en ook de middelen van transport voor het hout zoals sleden en wagens. Tevens wordt ook aandacht besteed aan het begin van de glasindustrie in dit gebied.

Openingstijden
1 november t/m 15 april: 08:30-14:00
16 April t/m 30 april: 08:30-16:00
1 mei t/m 30 september: 08:30-16:30
1 Oktober t/m 31 oktober: 08:30-15:00

Adres:
Szalajka út 8
3348 Szilvásvárad
www.szilvasvarad.hu/hu/muzeum/szabadteri-erdei-muzeum


Afstand: 22.1 km


Oxygen Adrenalin Park en Matrabob

(Avontuurpark)

Dit park bestaat uit vele attracties: een bobbaan, een speeltuin, quad baan, een klimwand, een touwbrug over de kloof, een touw avontuur in de bomen, een kinder avonturenpark, een luchtkussen, een canopy lijn en een kleine kinderboerderij.

De bobbaan is 930 meter lang. De speeltuin ligt bij de burcht, waar tegen de muren de klimwand is gemaakt.

Hier kan geklommen worden tot 8 meter hoogte (vanaf 5 jaar). Het touw avontuur heeft 16 elementen en ligt op een hoogte tussen 5 en 6 meter, hier is minimum lengte 140 centimeter, in het avonturenpark is een kleine baan uitgezet voor de kleine kinderen om te klimmen. De touwbrug ligt over de Sasto afgraving, deze is 183 meter lang en ligt

18-28 meter boven de afgraving, dit is uniek in Hongarije. In de winter is niet alles geopend.

Adres:
Keleti Karácsondi köz 1
3200 Gyöngyös, Sástó-Kobánya
www.adrenalin-park.hu/en/

Afstand: 25.9 km


Minaret

De minaret van Eger is het meest noordelijke monument in Europa van de turkse bezetting. De minaret is gemaakt van zandsteen. De toren is 40 meter hoog en via een gedraaide trap met 97 treden kan men boven komen. Bovenop de balustrade is een zeer mooi uitzicht over de stad en omgeving.

Bovenop de minaret staat zowel een kruis als een maan.

Openingstijden

1 April t/m 31 Oktober:
Alle dagen: 10:00-18:00

Adres:
Knézich Károly út 4
3300 Eger
www.minareteger.hu/

Afstand: 26.0 km


Het Tiszameer

Op ongeveer 80 km van Váraszó ligt Poroszló aan de noordelijke oever van het Tiszameer.
Met de auto is dat ongeveer 1.5 uur rijden.

De Tisza is na de Donau de tweede grote rivier van Hongarije. Doordat het water niet snel stroomt, heeft het zomers een aangename temperatuur van ongeveer 25 graden.Op het meer kunt u uitstekend zeilen en surfen en op de daartoe aangewezen plaatsen ook waterskiën. Bovendien is dit het enige meer in Hongarije waar het toegestaan is met motorboten te varen. Houdt u van vissen, dan is het Tiszameer zeker een bezoek waard. Het meer zit vol met vis, dus is de kans groot dat u een vis aan de haak slaat.


Het Tiszameer is één van de grootste waterwerken van het land. In het middelste gedeelte van de rivier gebouwde stuwdam van Kisköre maakte een 134 km groot meer mogelijk dat 4 keer zo groot is als het Velence meer. Er ontstond een wateroppervlak bezaaid met kleine eilandjes. Het zijdeachtig water, de enorme baaien, de dode zijtakken en eilanden, de rijkdom aan vis en wild, maken het geschikt om te ontspannen en uit te rusten.

Het Tisza-meer wordt ook wel het kleine broertje van het Balatonmeer genoemd, maar is veel minder bekend. Het is een streek die voorzichtig toeristisch wordt geëxploiteerd en dat betekent dat er nog geen massa-toerisme plaatsvindt. Er zijn enkele campings rond het meer, waar zowel ingerichte caravans als staplaatsen te huur zijn. Daarnaast zijn er enkele familiepensions. Op het meer zelf wordt watersport als jet-ski, banana-ride, kanoën en bootje varen aangeboden. De strandjes bestaan voornamelijk uit gras en een beetje zand. Het grootste strand ligt aan de Atillabaai bij het stadje Abádszalók en is omgeven door bars, restaurants en een jachthaven.


Stoombaden

In Hongarije bevinden zich niet meer dan 1259 thermaal bronnen die bekend staan om hun genezende werking, waarvan al meer dan 150 in Boedapest. De warmte bronnen in Heviz aan de oever van het Balatonmeer behoren tot de bekendste. De meeste Hongaarse thermaal bronnen putten hun heilzame werking uit de hoge concentratie aan calcium en magnesium en halogenen als chloride, fluoride, bromide en/of jodium De temperatuur van het water varieert nogal, van tamelijk lauw tot boven de 80 graden Celsius, maar de baden zelf zijn tussen de 22 en 40 grC. Dergelijk water is over het algemeen geschikt voor de behandeling van reumatische aandoeningen, herstel van botbreuken, zenuwaandoeningen en gynaecologische kwalen.

Vanuit de diepte van de aarde spuit een enorme hoeveelheid water naar boven. Het water passeert verschillende gesteentes en neemt onderweg verschillende mineraal-stoffen in zich op. Vanuit natuurlijke en kunstmatige bronnen komt iedere dag meer dan 350.000 kubieke meter thermaal-water naar boven. Het thermaalwater is een mineraalwater en zijn genezende kracht is door medische experimenten bewezen.

Om de naam bronwater te mogen gebruiken is in Hongarije meerjarig onderzoek en de toestemming van het Ministerie van Gezondheid nodig. Warmwater wordt sinds millennia gebruikt om (zich) te wassen, om pijn te stillen of om rituele redenen. De rol van de baden in de geneeskunde veranderde van tijd tot tijd, maar hun belangrijke positie bewijst het feit dat er in Europa sinds de Romeinse tijd talrijke baden bestaan en bloeien. De grote badcentra zijn in de 18e eeuw ontstaan. Hier werd en wordt niet alleen genezen, maar men vindt hier ook rust en ontspanning. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin